Saturday, September 14

Bowed

pluus 1

Lipsuga pluusi olin ikka tahtnud, aga need olid alati kas liiga massiivsed või lühikesed, mitte päris minu moodi.. Õmblesin selle pluusi käesoleva aasta varakevadel, kui olin veel musta ja kuldse lummuses. Ennast tundes, tean, et see aeg pole enam kaugel, kus need värvid koos tunduvad ainuõigetena.
Kui eelmisele pluusile leidsin nööbid juba enne pluusi tegemist, siis tundus, et sellele pluusile ma nööpe ei leiagi. Kõik variandid, mis koju tõin, ei sobinud pluusi ilmega kokku, tegid ta kuidagi odavaks või röövisid tähelepanu. Kui ma siis viimaks naljaviluks ka pärlikarbi lahti tegin leidsin sealt mõned hallist kampsunist järele jäänud kuldsed pärlid. Õmblesin need siis nööpide asemele ja nende alla läbipaistvad trukid. Nii jäi ära ka nööpukude tegemise vaev, mis niigi õrna kanga puhul oleks olnud parajaks peavaluks.
Kuna avarad pluusid annavad mingi salapärase vabaduse, siis laiuse juurde andmiseks on pluusil õlajoonel rida volte ning ka käeaugukaart on pisut süvendatud.

A blouse with a bow is what I’ve wanted for a long time but hadn’t find quite the right one, some were too big, others short.. I sewed this blouse early this spring, a time when I was fascinated by the combination of gold and black. Knowing my self – the time will come soon again.
If I had buttons for previous blouse before I had the idea, then this time buttons turned out to be a big problem.. I just couldn’t find the right ones! All the options I found made the blouse look cheap or grabbed too much attention. As I was looking through my pearls  I found some leftover ones from the cardigan project. I sewed them instead of buttons and on the other side I sewed snaps. I was really happy with the solution because I didn’t have to mess with making buttonholes into this already delicate fabric.
To make the blouse wider it has some pleats on the shoulder line and the armholes are also deepened a bit.



IMG_4604 2

IMG_4607 1

Sunday, September 1

Golden leaves

IMG_4519 2

IMG_4522 2

Seeliku õmblesin juba kevade eel, kuid tunne on tal sügisesem, seepärast tõmbasingi kapsuni selga ning rändasin randa. Suve lõpus on vähesed seal, kõik on sügiseks valmistumas – moorivad asju purkidesse ja pudeleisse, jagavad saake omadevahel või ostavad vihikuid. Torkasin varbad liiva ning pildistasin need kuldsed lehed siis üles. Nii muuseas sai korjatud sealtsamast ka kibutvitsu, mida hiljem purki pista, sügise puhul.

IMG_4634

I sewed this skirt a bit before spring but it feel more like autumn, so I put on my cardigan and went to the beach. Everyone have returned to their autumn business – jamming, harvesting or buying schoolbooks. I tipped my toes in the sand and photographed these golden leaves. Incidentally I ended up with a few rosehips to put in the jar myself, for autumns sake.

seelik